NETHERLANDS

Hoe u uw cv kunt laten opvallen

De meesten van ons gaan een sollicitatiegesprek in met een lijst met prestaties die we aan de recruiter of manager moeten doorgeven. Natuurlijk moet deze lijst nauwkeurig zijn, maar het is te moeilijk om alles te onthouden als we praten met een persoon die we nog nooit hebben ontmoet. We kunnen dit proces ook niet altijd doorlopen. De beste cv-schrijvers hebben al nagedacht over welke informatie ze in hun cv en in het interview moeten opnemen. Dit is wat u moet onthouden.

Zorg ervoor dat u leesbare lettertypen gebruikt.

CV's zijn belangrijke documenten die moeten opvallen. Zorg ervoor dat de jouwe dat ook doet. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je cv goed geschreven en goed leesbaar is. Je cv leesbaarder maken is een simpele truc om het te laten opvallen in een zee van andere cv's. Het werkt omdat cv's worden geschreven met lettertypen die niet erg leesbaar zijn. Als je wilt dat je cv opvalt, moet je lettertypen gebruiken die zowel leesbaar als aantrekkelijk zijn. Het probleem is dat de meeste cv's en cv's hetzelfde lettertype gebruiken voor de hoofdtekst en de titel. Deze lettertypen komen veel voor en kunnen daarom niet gemakkelijk worden onderscheiden.

Laat uw cv opvallen door te werken aan opmaak.

Je cv kan op sommige plaatsen functioneel zijn. Als je echter voor een creatieve baan gaat, moet het in ieder geval creatief zijn. Hier zijn enkele ideeën. In plaats van de hele ruimte van een pagina te vullen, moet u deze echt kort maken. Het mag niet langer zijn dan 8 punten. Gebruik geen leidende woorden, omdat deze uw kansen kunnen schaden. Gebruik in plaats daarvan woordparen om waarde toe te voegen aan het cv. Zorg ervoor dat u uw opleiding en professionele ervaring vermeldt in uw kop. Door uit te leggen waarvoor je gekwalificeerd bent, geef je werkgevers een idee van de functie waarop ze solliciteren.

Laat je cv opvallen door een goede cv-samenvatting te schrijven.

Een cv is meer dan alleen een korte introductie. Een cv-samenvatting, hoewel kort, kan echt opvallen voor een recruiter of HR-manager.

Zet je beste beentje voor.

Het argument waarom u moet worden aangenomen, is een van de moeilijkste, maar belangrijkste onderdelen van een sollicitatiegesprek. De eerste stap bij het maken van je sterkste cv is het ontwikkelen van een duidelijke reden waarom je de baan wilt en waarom je er goed bij past. Terwijl sommige werkgevers algemene functie-eisen hebben, houden anderen ervan om kandidaten te interviewen om te zien hoe ze waarde kunnen toevoegen aan het team en aan welke projecten.

Probeer overmatig gebruikte woorden te vermijden.

Het viel ons op dat veel sollicitanten de woorden 'show', 'vertellen' en 'make' in hun cv opnemen. Gebruik deze woorden alleen wanneer u probeert te definiëren hoe u ze in een specifieke situatie zult toepassen. Dat betekent niet dat je deze woorden niet in je cv moet gebruiken, maar dat je de juiste tijd en plaats moet kiezen om ze te gebruiken. Door dit te doen, laat je wervingsmanagers zien dat je weet waar je het over hebt en dat je iemand bent die ze kunnen vertrouwen om je cv effectief over te brengen.

  • Deel dit bericht