NETHERLANDS

Wat te overwegen bij het veranderen van carrière

Misschien wil je meer leren, of op een andere manier groeien, of een nieuwe vaardigheid leren. Of misschien heb je een verandering in de gezinsdynamiek, of vind je het niet langer loont om te doen wat je nu doet. Wat de reden ook is, op een dag realiseer je je plotseling dat het werk dat je doet, het werk dat je hebt gedaan, je niet gelukkig maakt of het leven gemakkelijker maakt.

Probeer te sparen

Omdat het wat lastiger is om te voorspellen wat je gaat verdienen, of hoeveel geld je moet verdienen, is het slim om nu wat geld opzij te zetten om de financiële storm te helpen doorstaan. Uw aanvangssalaris zal een grote bijdrage leveren aan de demping tijdens de eerste jaren van uw nieuwe carrière.

Blijf toegewijd

Maak een commitment bij het veranderen van loopbaan. Als je eenmaal besluit van loopbaan te veranderen, moet je mentaal sterk blijven. Houd een plan op zijn plaats dat u zal ondersteunen terwijl u verkent wat er is.

Probeer nieuwe rollen

Hoe ziet vrijwilligerswerk eruit in jouw loopbaancontext? Wat zijn de rollen en verantwoordelijkheden die je in die rol krijgt? Teruggeven ondersteunt ook anderen om je heen. Dit geldt voor alle loopbaantransities. Wanneer je een nieuwe carrière start, doe je mee aan een activiteit en ondersteun je mensen. Dus denk aan een aantal teruggave-activiteiten in de nieuwe rol die je wilt nastreven. U kunt dat doen door contact te leggen met de mensen die bij de activiteit betrokken zijn en te ontdekken hoe u behulpzaam kunt zijn.

  • Deel dit bericht