NETHERLANDS

Beste tips voor het vinden van een nieuwe baan

Het vinden van een baan die je wilt, kan soms overweldigend zijn. Het vinden van een baan die je echt wilt, is een heel andere strijd! Ik ga een heel eenvoudige methode met je delen die ik gebruik om mezelf en mijn klanten te helpen voorkomen dat ze verdwalen in het doolhof. Omdat je niet weet wat je wilt, weet je niet waar je moet beginnen. Dus hier zijn de stappen die ik neem elke keer als ik op zoek ben naar een baan of een nieuwe klant probeer te helpen de juiste baan voor hem te vinden.

Wees perfect. Of in ieder geval georganiseerd...

Dat is de enige manier om ervoor te zorgen dat wanneer je de deur uitloopt van je huidige baan, het de laatste keer is dat je die werkplek verlaat. Als u op zoek bent naar een baan die meer is dan alleen een simpele zoekopdracht, denk ik dat uw eerste stap is om het hele proces te behandelen alsof u naar een ander huis verhuist. Het heeft geen zin om naar je sollicitatiegesprek te gaan en je cv te vermelden. Al die clichés, ze hebben wel waarde. Maar je moet een algemeen spelplan hebben.

Leer afwijzing te accepteren

Dit geldt voor meer dan alleen het zoeken naar werk. Als het gaat om de meeste relaties, sollicitatiegesprekken, enz. is het moeilijk om goed te worden in afgewezen worden. En hoe moeilijk het ook is, afwijzing is niet iets waar je je echt zorgen over hoeft te maken. Het feit is dat het leven vol afwijzingen is, en te gevoelig zijn om afgewezen te worden zal je waarschijnlijk in de weg zitten, niet helpen om verder te gaan en je professionele doelen voort te zetten. Waarschijnlijk overdrijf je sowieso.

Doe je onderzoek. Nee echt.

Onderzoek doen is van cruciaal belang voor elke zoektocht naar een baan. Als je solliciteert naar een baan en je doet geen onderzoek naar de organisatie, dan weet je niet hoe en of je daar succesvol zou zijn. Als je de organisatie niet onderzoekt, heb je misschien geen goed idee van wat ze zoeken en solliciteer je misschien naar een functie die niet goed bij je past.

Werk echt aan je cv

Je wilt laten zien dat je relevant bent voor de functie en het bedrijf. Begin deze zoektocht naar een baan met het besef dat er niets is veranderd sinds je laatste zoektocht naar een baan. Je bent nog steeds gekwalificeerd voor de functie, je solliciteert gewoon naar een andere baan. Deze zoektocht naar een baan is niet bedoeld om een vaste baan te krijgen, maar eerder om een baan bij een ander bedrijf. Met deze zoektocht naar een baan wil je een sterk cv maken, zodat je de concurrentie kunt omdraaien. Dit cv laat zien hoe jij beter zult zijn dan andere kandidaten.

Elke keer dat je solliciteert naar een baan, toon vertrouwen en motivatie.

Bestudeer, voordat een sollicitatiegesprek begint, de website van het bedrijf om te zien of er aanwijzingen zijn voor het soort mensen dat daar werkt. Je wilt uitblinken zodat de werkgever jou ziet als de juiste persoon voor de baan. Als je op een sollicitatiegesprek bent en je wordt gevraagd of je vragen hebt, stel ze dan altijd! U moet contact opnemen met de interviewer en laten zien dat u interesse heeft in het bedrijf.

Dus hoe gaat u uw inspanningen op het gebied van het zoeken naar werk maximaliseren?

  • Deel dit bericht