NETHERLANDS

Een baan vinden zonder ervaring

Wil je doorbreken in een nieuwe branche, maar heb je absoluut geen ervaring? Dit is het moment om stappen te zetten naar een carrière in de technologie, en als je denkt dat dit een uitdagende situatie zou zijn, dan heb je gelijk! Maar als u over enige basisvaardigheden in de computerwetenschappen beschikt en een sterk vermogen hebt om problemen op te lossen, dan is het gemakkelijker dan u denkt om een baan te vinden waarmee u succesvol kunt zijn.

Werk echt aan je cv

U moet rekening houden met het soort werk dat u in het verleden hebt gedaan en met de vaardigheden die u bezit, om te bepalen wat relevant is voor een baan die u nastreeft. Misschien heb je meer werkervaring die past bij een specifieke vacature, of misschien heb je helemaal geen ervaring. De sleutel is om op zoveel mogelijk functies te solliciteren om ervoor te zorgen dat u uw volgende baan niet misloopt.

Doe je onderzoek.

U kunt online tal van vacatures vinden, maar u moet er zeker van zijn dat het bedrijf legitiem is. Als je naar de vacaturesite van het bedrijf gaat, kun je zien waar het bedrijf is gevestigd, hoeveel mensen er momenteel werken en wat de taken zijn. Voer een Google-zoekopdracht uit naar de naam van het bedrijf en een paar trefwoorden om andere vacatures te vinden die mensen over het bedrijf hebben gepost. Controleer altijd de referenties van het bedrijf.

Begin klein als je geen ervaring hebt.

Je wilt er op je best uitzien, dus laat je eerste baan niet denken dat je weg kunt komen met het dragen van een poncho en een sombrero. Als je eenmaal een goede basis aan ervaring onder je riem hebt, laat dan zien wat je hebt door in rang te stijgen.

Gebruik je zachte vaardigheden, zelfs als je geen ervaring hebt.

Om succesvol naar een baan te zoeken, moet je jezelf op de markt brengen als iemand met gewenste eigenschappen, niet als iemand die al succesvol is geweest. Wervingsmanagers willen weten hoe je in de bedrijfscultuur past, en als je deze eigenschappen hebt, zullen ze een manier vinden om je in te passen.

Veel mensen beginnen een baan met weinig tot geen werkervaring, dus het is belangrijk om je soft skills te laten zien tijdens je sollicitatiegesprekken. Als u kunt laten zien dat u als teamspeler kunt werken, initiatief kunt tonen en uw eigen verhaal kunt vertellen, zult u veel aantrekkelijker zijn voor personeelsmanagers.

  • Deel dit bericht