Zo vind je een nieuwe baan
Zoveel opties! Zoveel concurrentie! Er zijn zoveel plekken om te kijken. Maar met een beetje inspanning en een beetje voorbereiding kun je dat allemaal doorbreken en je droombaan vinden. Zie het zo: je kunt geen nieuwe vaardigheden leren als je niet op zoek bent naar een baan! Sterker nog, het is misschien zelfs beter om er beter uit te zien! Denk aan uw branche en uw vaardigheden. Als u op zoek bent naar een boekhoudkundige baan, welke vaardigheden heeft u dan om aangenomen te worden?
Probeer georganiseerd te blijven
U kunt uw leven veel gemakkelijker maken door uw sociale netwerken en online ervaringen te organiseren. Bekijk de vijf must-have tips bij het vinden van een nieuwe baan:
- Maak een LinkedIn-account aan.
- Zet een sociaal netwerk op.
- Open een Twitter-account en begin met communiceren.
- Doe wat snel onderzoek naar de industrie.
- Netwerk.
Op veel plaatsen kun je een baan vinden door gewoon naar buiten te gaan en jezelf bekend te maken.
Raak niet boos als je een afwijzing ontvangt
Althans in het begin. Dat zou ik op zijn minst moeten weten nu ik de afgelopen tien jaar in of rond een kantoor, in een branche of een baan heb doorgebracht. Als je op zoek bent naar een nieuwe baan, leer dan om afwijzing te accepteren.
Onderzoek. Onderzoek. Onderzoek.
Dat lijkt misschien een no-brainer, maar het kan u helpen te beseffen dat een goede match met uw nieuwe werkgever slechts een zoektocht verwijderd is. Praat met oud-collega's. Voormalige collega's zijn een geweldige bron wanneer u op zoek bent naar nieuwe kansen.
Perfectioneer je cv en werk aan je grammatica
Neem de tijd en zorg dat het perfect is. Verander je zwakke punten in sterke punten. Als je een vaardigheid ontdekt waar je niet zo goed in bent, focus je er dan op om er een uitstekend in te maken. Als u een e-mail naar een potentiële werkgever schrijft, houd dan uw spelling, grammatica en stijl consistent. Dit zijn duidelijke tekenen dat u professionaliteit mist. Uw e-mail moet goed geschreven, informatief en proefgelezen zijn om fouten tot een minimum te beperken.