NETHERLANDS

Tips voor een pakkende cv

Weten hoe u een statement kunt maken en u kunt onderscheiden van uw concurrenten, is de sleutel tot het maken van een cv dat zich onderscheidt van de rest. Hier zijn enkele tips om u daarbij te helpen.

Wees kort in je cv

Voor veel afgestudeerden is een van de belangrijkste onderdelen van het sollicitatieproces het schrijven van een beknopte, overtuigende en toch relevante sollicitatiebrief. Hoewel het formaat van de begeleidende brief van hogeschool tot hogeschool kan verschillen, is het formaat grotendeels gebaseerd op de inhoud van de aanvragen. Een algemene vuistregel is om de belangrijkste, belangrijkste prestaties van de sollicitant en antwoorden op sollicitatievragen op te nemen.

Wees gedetailleerd

Voeg relevante werkervaring en opleiding toe die uw overdraagbare talenten, vaardigheden en training laten zien aan het bedrijf waarvoor u solliciteert. Geef aan wat voor soort taken u op de projecten hebt uitgevoerd om te laten zien dat u begrijpt wat er nodig is om een specifieke taak te voltooien. Laat je expertise zien. Gebruik indien nodig jargon om uit te leggen hoe uw ervaring zich verhoudt tot de baan waarvoor u solliciteert.

Wees kieskeurig

Concentreer u op informatie die echt relevant is voor uw carrièredoel en verwijder de rest. Gebruik de meer uitgebreide trefwoorden op het cv. Aangezien veel vacaturesites kandidaten straffen als ze te veel zoekwoorden gebruiken, moet u er altijd voor zorgen dat u de belangrijkste zoekwoorden op uw cv opneemt.

Lieg nooit in je cv

Wees eerlijk. Mensen houden niet van mensen die liegen. Laat uw ervaring niet vervallen. Onderschat je opleiding niet. Overdrijf je vaardigheden niet. Wees dankbaar. Aan het einde van je carrière heb je misschien het geluk dat je de kans krijgt om iets heel leuks te doen. Heb ambitie. Ambitieus zijn in je carrière betekent niet dat je niet kunt genieten of de humor niet kunt zien in alledaagse situaties. Geloof dat wat je ook doet, de moeite waard is. Elke baan is de moeite waard. Zeker als je er echt goed in bent.

  • Deel dit bericht