NETHERLANDS

Veelgestelde vragen tijdens een sollicitatiegesprek

Bent u ooit op een sollicitatiegesprek geweest en heeft uw interviewer u een persoonlijke vraag gesteld of zelfs een vraag gesteld over iets waarvan u dacht dat u het heel goed deed? Waar was die persoon naar op zoek of naar op zoek van jou? Zelfs de beste kandidaten kunnen in de war raken als dit gebeurt. Hier zijn enkele van de meest voorkomende vragen die ik heb moeten beantwoorden.

Hoe te antwoorden "Vertel me iets over jezelf."

Interviewers willen graag meer over u weten dan wat u over hen wilt weten. Als het je nog niet is opgevallen, zijn sollicitanten erg geïnteresseerd in wat je over zichzelf weet. Met andere woorden: "Vertel me iets over jezelf." Ze willen niets weten over je fantasiebaan, wat je vroeger deed voor de kost of iets dergelijks. Ze willen weten wat uw persoonlijke interesses zijn, wat u graag doet, wat u in de toekomst wilt doen.

Hoe te antwoorden "Waarom wil je voor ons bedrijf werken?"

Bedrijven kunnen bij het stellen van deze vraag tot de helft van hun potentiële werknemers verliezen. Als u deze vraag wordt gesteld, kunt u zich waarschijnlijk de volgende paar zinnen van de geïnterviewde voorstellen. Ze vertellen je hun ervaring, vragen hoe je je zou aanpassen aan de bedrijfscultuur en leggen uit waarom ze gekwalificeerd zijn voor de baan. Dan kan het zijn dat je gevraagd wordt om een goed verkooppraatje te geven. Stel vragen waaruit blijkt dat u wat achtergrondinformatie heeft over het bedrijf en zijn producten, evenals informatie over hun bedrijfsfilosofie. Stel vragen die je kunnen helpen om je ware verlangen om daar te werken aan te tonen en niet alleen je bereidheid om voor hen te werken.

Hoe te antwoorden "Kun je me vertellen hoe je bent omgegaan met een persoonlijke fout?"

Er zijn maar weinig dingen zo eng als een potentieel ongemakkelijke of storende vraag als deze. Dus, voordat je de gevreesde vraag beantwoordt, bedenk dan vijf vragen die je liever gesteld zou worden. Een andere persoonlijk gerelateerde vraag die u liever zou worden gesteld, is bijvoorbeeld: "Wat is uw grootste zwakte?". Omdat een vraag als deze je laat zien dat de interviewer iemand zoekt om in de toekomst iets van waarde op te bouwen.

Sollicitatiegesprekken kunnen vreselijk zijn, maar met de juiste mentaliteit kan iedereen het.

  • Deel dit bericht