NETHERLANDS

Wat te doen als je nerveus bent over sollicitatiegesprekken?

Zelfs de meest doorgewinterde geïnterviewden kunnen nerveus worden bij het interviewen voor een nieuwe baan. Als je bang bent dat je niet gekwalificeerd genoeg bent om je droombaan te vinden, kan dit een veelvoorkomende angst zijn. Maar hoe ontmoedigend het misschien ook lijkt, je moet je gedachten nooit laten afdwalen van de taak die voorhanden is.

Zorg voor een netwerk van mensen om je te ondersteunen voor je sollicitatiegesprek.

Het kan zo klein zijn als het krijgen van je lokale softbalteam om wat ondersteuning voor je te doen, of zo groot als vrienden en familie die naar het interview gaan en een baziljoen mensen die je liefdesbriefjes of lichte vibes sturen en gebeden voor je succes! Dus doe wat onderzoek en veel plezier om het nog zinvoller te maken.

Geloof in jezelf.

Inzet tonen. Houd je armen naast je terwijl je loopt, en je hoofd omhoog. Slap niet. Loop in een rechte lijn en zwaai niet. Glimlach en beweeg je voeten zodat je hele lichaam in beweging is.

Gebruik positieve lichaamstaal voor een sollicitatiegesprek.

Als je je goed kleedt, met een duidelijke en aangename stem spreekt, lacht en zelfvertrouwen uitstraalt, zullen de meeste mensen je opmerken en respecteren. Vergelijk je gezichtsuitdrukkingen. Als je extreem blij bent, je mond wijd opendoet of een geforceerde grijns gebruikt, dan ben je bezorgd en onzeker. Volgens veel psychologen nemen mensen de beste beslissingen als ze onzeker zijn en on-the-fly beslissingen nemen. Dit betekent dat ze snel denken en snel oordelen over welke alternatieven beter zijn dan andere.

Oefen door naar sollicitatiegesprekken te gaan.

De eerste manier om dit te doen, is door te oefenen met vrienden die de branche kennen. Je zult een hoop fouten maken. Mensen die in de industrie werken, zullen het merken. Maar dat is oke. Als je eenmaal cv's gaat versturen, zul je niet veel sollicitatiegesprekken voeren, ik bedoel, het aantal zal erg klein zijn. Nog oefenen.

  • Deel dit bericht