NETHERLANDS

Hoe u zich kunt voorbereiden op een sollicitatiegesprek met een potentiële werkgever

Voorbereiding helpt om onzekerheid, angst en stress voor een interview te verminderen. U kunt uw angst verminderen door de volgende stappen te nemen. Doe je onderzoek Je zult je op het interview moeten voorbereiden door onderzoek te doen naar het bedrijf en wat ze doen. U kunt dit online doen of door met vrienden te praten die in soortgelijke functies hebben gezeten. Hoe beter je bekend bent met een bedrijf, hoe beter je voorbereid bent op een sollicitatiegesprek.

Je onderzoek doen

Zie je jezelf als een sollicitant die voorrang geeft aan het praktische boven het theoretische, het praktische boven het theoretische? De waarheid is dat de meesten van ons dat niet doen, en dat is een grote fout. De vaardigheden die je op school en in de meeste werkomgevingen hebt geleerd, kunnen je misschien echt helpen bij het sollicitatiegesprek, maar de vraag is, weet je hoe je die vaardigheden moet toepassen?

Wees op tijd

Te laat komen voor een interview kan verwoestend zijn. Ze gaan ervan uit dat je niet van plan bent te komen opdagen en kunnen denken dat je niet geïnteresseerd bent. Je kunt hoe dan ook de baan verliezen. Wees klaar om een paar standaard interviewvragen te beantwoorden. Vermijd negatieve onderwerpen zoals politiek en breng uw persoonlijke problemen niet ter sprake.

Plan uw antwoorden van tevoren.

De beste manier om je op het interview voor te bereiden, is door een lijst te hebben van alle mogelijke vragen die je kan worden gesteld en door je antwoorden te overdenken. Dit is een manier om mentaal voorbereid te zijn. Als je ooit een cv of sollicitatiebrief hebt moeten schrijven, weet je hoe pijnlijk dat kan zijn. Het is essentieel om het precies goed te doen en ervoor te zorgen dat u elke gestelde vraag op een logische manier en met het juiste detailniveau beantwoordt.

Kleed je voor je nieuwe rol.

Als u werkloos bent, heeft u veel keuze in kleding. De vraag is: hoe zie je eruit? Kijk door je kast en bedenk waar je potentiële toekomstige werkgever je graag in zou zien. Probeer een paar outfits uit en kijk hoe het voelt. Als het allemaal gezegd en gedaan is, onthoud dan dat kleding alleen je vriend is als je je er goed door voelt. Het is beter om comfortabele kleding in een goede kleur te kiezen dan op je sollicitatiegesprek te verschijnen alsof je in je outfit hebt geslapen.

Leer je lichaamstaal.

Maak je niet zo druk als je je voorbereidt op een sollicitatiegesprek, want uit onderzoek blijkt dat lichaamstaal vaak belangrijker is dan wat je zegt. Mensen bij sollicitatiegesprekken zijn er in twee basistypen. De eerste zijn de nerveuze geïnterviewden die te veel focussen op wat ze moeten zeggen - en vaak plat vallen. De tweede zijn de supercompetente kandidaten die hard werken om te voorkomen dat ze de verkeerde indruk wekken.

  • Deel dit bericht